Pietra Tiburtina

PROJECT DETAILS

Koleksioni i pllakave të gurit prej porcelani të Pietra Tiburtina sjell në jetë pasurinë e çmuar dhe historinë italiane të plotë me hijeshi dhe histori, duke arritur një balancë të përsosur midis dizajnit, mjeshtërisë, kreativitetit dhe inovacionit.

Rrëshqitjet e gurit shtrihen nga shpella të lashta tiburtine për të na çuar në një udhëtim nëpër histori. Romakët e lashtë përdornin travertinin – ose lapis tiburtinus, siç e quanin ata – si material zbukurues dhe ndërtimi. Shekuj më vonë, ky gur natyror ka ruajtur potencialin e tij të pakufizuar, duke frymëzuar artistë dhe arkitektë të çdo ere.

Koleksioni i Pietra Tiburtina vjen në versionin e rrëzës së venave, që thekson shtresat në drejtimin e gjatë të gurit gëlqeror, dhe në versionin e prerjes së kryqit, me një përfundim të antikizuar gjithashtu në dispozicion, që nënvizon efektet e buta si reja dhe ju jep pllakave një formë të plakjes së kohërave të kaluara. Të dy versionet kombinojnë hijeshinë e gurit dhe qëndrueshmërinë e porcelanit të gurit. Ngjyrat e buta toke, vija të bukura, dhe një lojë tre-dimensionale e dritës dhe hijes ju japin pllakave teksturë me plot hijeshi dhe elegancë.

RELATED PROJECTS

Steeltech

Pllaka- Steeltech-

Pietra Tiburtina

Pietra Tiburtina- Pllaka-

Opus

Opus- Pllaka-

Era

Era- Pllaka-